В  рамките на днешния ден ще бъде ясно броя на

...
В  рамките на днешния ден ще бъде ясно броя на
Коментари Харесай

Пристигат допълнителните машини за гласуване

В  рамките на днешния ден ще бъде ясно броя на машини те за секциите зад чужбина. „ Сиела Норма “ надлежно ще конфигурира нужния програмен продукт и по-късно машини те се пращат на Министерството на външните работи (МвнР), които по-късно разпределят по съответните дипломатически представителства и консулства зад граница, където има разкрити изборни секции. Очаква се нова доставка на машини до края на седмицата, откакто ЦИК са оповестили нова социална поръчка за доставка на 1693 спомагателни такива за изборите. Новината беше обявена от представителят и заместник-преседателя на ЦИК , Росица Матева.

От 9600 машини ще се употребяват за частичните локални избори, част от тях след това ще отидат в чужбина.

Взето е решение също за закупуване на 19 500 смарт карти, с цел да се оборудват с още по една карта машини те в България и новите да са оборудвани с 6 смарт карти.

Освен това предмет на поръчката е и предаване на познания трето равнище за работа със софтуера от експертите от " Смартматрикс " на български IT експерти. Това предаване на познания не е било обект на нито един контракт досега, изясни представителят на ЦИК.

Максималната планирана стойност на тази поръчка е 8 млн. 200 хиляди лв.. Изпълнител по поръчката ще бъде " Информационно обслужване ", които във вторник са поканени на договаряния.

С " Информационно обслужване " е директно договаряне, тъй като това е най-бързата процедура, която може да се приложи, сподели Матева.

" Може би още на следващия ден ще се подписа и договорът ", посочи тя.

Машините би трябвало да дойдат в страната до края на седмицата. Всички тези устройства се намират в Нидерландия. Те са създадени в този момент и са пристигнали от Тайпе по време на водене на диалозите със " Смартматикс ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР